De Wonderlijke Val van Thomas

De wonderlijke val van Thomas

De wonderlijke val van Thomas

Thomas valt van de trap. Hij heeft een lichte hersenschudding. Een paar dagen rustig blijven en niet in de zon zitten, is het advies van de dokter.
Al veel te snel moet hij weer naar school. Eigenlijk heeft hij daar helemaal geen zin in, maar dan gaat plotseling alles zoals hij dat wil. Thomas hoeft maar iets te denken en het gebeurt. Alle jongens willen met hem voetballen en eindelijk is Marieke zijn vriendinnetje. Dan ontmoet hij Harry. Op de één of andere manier weet Harry van Thomas’ gave en ontvoert hem. Hij slaat Thomas, bindt hem vast in een klein kamertje en gebruikt hem bij zijn overvallen. Nu moet Thomas zijn gave gebruiken om zichzelf te redden.

geschikt vanaf 7 jaar.

 

 

Passage uit het boek

Thomas keek dromerig  voor zich uit. Wat zou hij allemaal nog meer kunnen wensen? Het ging zo gemakkelijk. Hij keek opzij. Daar zat Marieke. Bijna alle jongens waren op haar, maar zij wilde niets van hen weten.

Van hem ook niet, hoewel… Ik wil dat Marieke op mij is.

“En?”vroeg mijnheer Bert, “weet Thomas het antwoord misschien?” Hij kreeg een kleur. Hij had de vraag helemaal niet gehoord. Hij hoopte dat mijnheer Bert de vraag zou herhalen.

“Welke Romeinse keizer heerste er toen Jezus Christus werd geboren?”

“Dat was keizer Augustus,” antwoordde Thomas.

“Heel goed,” zei mijnheer Bert. “Keizer Augustus…”

Thomas hoorde de rest niet meer. Mijnheer Bert had de vraagt herhaald. Dat deed hij anders nooit! Alles wat hij wenste kwam uit. En dat allemaal sinds hij weer op school was.  Zou die val… Zou die hersenschudding ermee te maken hebben? Je hoort wel eens vaker van die rare dingen als mensen hun hoofd hebben gestoten. Zou dat het zijn?

Opeens belandde er een dichtgevouwen briefje op zijn tafeltje. Hij keek er verbaasd naar. Nieuwsgierig maakte hij het open. Hij kon een opgewonden kreet haast niet onderdrukken. Er stond:

 

Ik ben op jou. Wil je mijn vriendje zijn? Kusjes Marieke. ♥♥♥

 

Thomas durfde niet op of om te kijken. Marieke wilde verkering met hem! Marieke, het leukste meisje van de klas.

Het duurde even voordat hij weer om zich heen durfde te kijken. Hij keek in de richting van Marieke. Ze glimlachte verlegen naar hem. Het was dus echt! Dat briefje was van haar. Wat moest hij terugschrijven…