Het Magische Schild

Het Magische Schild

Het magische schild

Kim en Tom zijn een tweeling maar dat merk je niet. Op een dag vinden ze in een bos een zilverachtig voorwerp. Als Tom het opraapt, trekt er een vreemde tinteling door zijn lichaam. Tom is nergens meer te bespeuren. Hij is onzichtbaar, Kim hoort alleen nog zijn stem. Het schild blijkt over nog meer magische krachten te beschikken. Met één druk op de knop komen Kim en Tom in andere plaatsen terecht. Een magisch verhaal over het helpen van anderen.

geschikt vanaf 8 jaar.

 

 

 

Passage uit het boek

“En dat blauwe knopje,” zei Tom. “Probeer dat eens.”

Kim drukte. Een verblindende lichtflits spatte in allerlei kleuren uiteen. In een reflex hadden  Kim en Tom hun ogen gesloten tegen het felle licht. Kim was de eerste die ze weer opende.

 

“Tom, waar zijn we?”

Om hen heen was de omgeving onherkenbaar veranderd. Ze stonden midden op een plein in een vreemde stad.

“Geen idee.” Tom had Kim losgelaten en was weer zichtbaar. Hij wreef in zijn ogen. Het plein was vrijwel leeg. Er was alleen een vrouw, die met grote verschrikte ogen naar Tom en Ringo staarde. Ringo blafte. De vrouw gilde en rende weg.

“Nou,” mompelde Tom. “Zo lelijk ben ik toch niet.”  Kim lachte.

“Waar ben je?” vroeg Tom, want hij zag Kim niet.

“Naast je. Je hebt mijn hand losgelaten, daarom zie je me niet. Die vrouw schrok natuurlijk omdat ze je in eens zag verschijnen.”

Een oudere man met een alpinopetje was het plein opgelopen.

“Zal ik eens aan die man vragen waar we zijn?” Tom stapte op de man af.

“Mijnheer, hoe heet deze stad?”

“Pardon?” vroeg de man.

“Waar zijn we?”

“Pardon,” vroeg de man opnieuw. Hij begreep Tom niet.

“Kim, ik geloof dat die man geen Nederlands spreekt. Help me eens.”

De man  keek hem nu boos aan.

“Geef me je hand,” zei Kim. Kim greep zijn hand en Tom voelde zijn lichaam tintelen. Het begon te wennen. Met grote verschrikte ogen keek de man naar de plek, waar hij zojuist nog Tom had zien staan. Voor zijn ogen was hij verdwenen. Beduusd krabbelde de oude man onder zijn pet…